Čačanska čipsara pred stečajem

Bez autora
Sep 26 2010

Privredni sud u Beogradu pokrenuo je predstečajni postupak u "Slap grupi" iz Beograda, koja ima fabriku čipsa u Čačku. Kako se navodi u obrazloženju rešenja, predstečajni postupak pokrenut je na zahtev Poreske uprave Srbije zbog neplaćenog poreza od 443 miliona dinara. Račun "Slap grupe" je u blokadi više od 814 dana zbog duga od 917 miliona dinara. Privredni sud u Beogradu zakazao je za 27. oktobar ročište na kojem će se raspravljati o pokretanju stečaja u "Slap grupi". Zaposleni u "Slap grupi" počeli su štrajk 23. septembra zahtevajući isplatu dve i po zaostale plate, putne troškove za četiri meseca, povezivanje radnog staža za poslednjih pet godina i overu zdravstvenih knjižica...

Čačanska čipsara pred stečajemNa zahtev Poreske uprave Srbije pokrenut predstečajni postupak u "Slap grupi", koja je vlasnik fabrike čipsa u Čačku.

Ministar Mlađan Dinkić najavio ranije da će država preuzeti fabriku u Čačku, jer se njen vlasnik Slaviša Purić nalazi u zatvoru.

Privredni sud u Beogradu pokrenuo je predstečajni postupak u "Slap grupi" iz Beograda, koja ima fabriku čipsa u Čačku. Kako se navodi u obrazloženju rešenja, predstečajni postupak pokrenut je na zahtev Poreske uprave Srbije zbog neplaćenog poreza od 443 miliona dinara.

Račun "Slap grupe" je u blokadi više od 814 dana zbog duga od 917 miliona dinara.

Privredni sud u Beogradu zakazao je za 27. oktobar ročište na kojem će se raspravljati o pokretanju stečaja u "Slap grupi".

Zaposleni u "Slap grupi" počeli su štrajk 23. septembra zahtevajući isplatu dve i po zaostale plate, putne troškove za četiri meseca, povezivanje radnog staža za poslednjih pet godina i overu zdravstvenih knjižica.

Ministar ekonomije Srbije Mlađan Dinkić obećao je početkom septembra da će država preuzeti fabriku u Čačku, jer se njen vlasnik Slaviša Purić nalazi u zatvoru zbog nezakonitog poslovanja, a Više tužilaštvo u Beogradu je naložilo privremeno oduzimanje njegove imovine.

Upravni odbor "Slap grupe" postavio je pre nekoliko dana Vladimira Cvijana za novog direktora.

Ta fabrika je u vreme privatizacije, krajem 2005. godine, bila najuspešnije preduzeće u Čačku, a oduzeta je novom vlasniku Slaviši Purić kad je utvrđeno da se bavio kriminalom.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik